[...] ogół zależy nam na jak najszybszym dostarczeniu budulca. Dlatego w tego typu produktach króluje białko serwatki. WĘGLOWODANY Podobnie sprawa się ma z węglowodanami. Główne źródła węglowodanów w Rainerach to: glukoza/dekstroza.i maltodekstryny. Dzięki zestawieniu węglowodanów o różnym indeksie glikemicznym dostarczamy organizmowi energii przez [...]
[...] cegiełek budujących komórki), z których część jest ważniejsza od pozostałych. Ostro trenujący kulturyści przyjmują ok. 2g białka na każdy kilogram wagi ciała dziennie. Dobre źródła: ryba, kurczak i indyk bez skóry, białko jajek, chude czerwone mięso, beztłuszczowe produkty mleczne. Węglowodany . Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w [...]
[...] wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień lub dwa. Trzeciego dnia organizm zaczyna być w dużym stopniu zależny od tłuszczu jako źródła energii. Ta faza zaczyna się pierwszego dnia i trwa do dnia jedenastego. Punkt 2: Zwiększyć spożycie białka o połowę. Gdy węglowodany idą w dół, białko musi iść w [...]
[...] CLA, multiwitamina, ZMA i inne preparaty mineralne, zioła prozdrowotne o. dla pewności przypominamy: niedozwolone są: biała maka i inne przetworzone i oczyszczone źródła węglowodanów, cukier oraz wszelkie odmian substancji słodzących, w tym fruktoza, ksylitol oraz sztuczne słodziki; wyjątkiem są oczywiście gotowe odżywki białkowe. [...]
[...] w diecie gdyż jest to budulec naszej masy mięśniowej. Powinno być ono jak najbardziej wartościowe a takie znajdziemy przede wszystkim w mięsie, rybach i jajach. Pozostałe źródła jak np. nabiał to owszem jest pewnego rodzaju alternatywa, ale z racji tego, że jest to niepełnowartościowe białko to nie powinien być jego jedynym lub głównym [...]
[...] kalorii, czyli źródło białek, tłuszczy i węglowodanów. To co zdecydujemy się zjeść powinno być produktem nieprzetworzonym, pochodzącym z naturalnego (w miarę możliwości) źródła. Omijanie słodyczy, kolorowych napoi, przetworzonego mięsa typu parówki, kiełbasy, wędliny, wszelkiego rodzaju pasztetu, alkoholu to oczywistość. Nie wystarczy to [...]
[...] i obecności węglowodanów chętniej będzie w sytuacji deficytu siegał do rozkładu białek w celu uzyskania głukozy niż do naszych zapasów tłuszczu w celu wykorzystania ich jako źródła energii. Pozostały więc nam jeszcze węglowodany. Wydawałoby się że są nam one niezbędne, tymczasem tak naprawdę ilość węglowodanów potrzebnych człowiekowi do [...]
https://lh3.googleusercontent.com/-9PRQk_WRFP0/VVI3PueizDI/AAAAAAAAIj0/2tAKQlvhOLY/s670/Timing-is-everything.jpg Istnieją dziesiątki mitów dotyczących tzw. ‘Okna anabolicznego’. Czyli czasu tuz zaraz po zakończonym treningu. Może nie do końca chodzi o same mity, choć takich jest też wiele to bardziej spór dotyczy: -od kiedy trwa to ‘okno’ -ile [...]
[...] Tego samego roku król zmarł. Innym przykładem jest lord Byron - odniósł sukces w odchudzaniu, nasączając jedzenie octem (ponoć schudł z 97 do 65 kilogramów). Niestety źródła nie podają, czy zmarł bezpośrednio po tej kuracji, a więc czy możemy traktować tę metodę poważnie. Prekursorem diety Atkinsa (i jej polskiej odmiany - diety dra [...]
Etap I Dni 1-13 Dni 1-5: Przyspieszamy spalanie tłuszczu Punkt 1: Zmniejszyć o połowę spożycie węglowodanów. Dla naszego kulturysty oznacza to zejście do 175g dzinnie. Zmniejszenie spożycia węglowodanów powoduje zmniejszenie rezerw glikogenu w mięśniach i w wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień [...]
[...] już na pewno smaczniejsza) i stanowi pełnowartościowe źródło wszystkich składników odżywczych. Należy także pamiętać, że jak w każdej diecie, trzeba tylko dobierać źródła owych składników z głową. No i nie bije tak po kieszeni... Po pierwsze: nabiał... Dobra, zdrowa dieta powinna uwzględniać nabiał. Żyjemy w strefie, gdzie bez produktów [...]
[...] będzie energia pochodząca np. z maltodekstryny pozyskanej z ziaren zbóż czy kukurydzy niż z np. glukoza , fruktoza z owoców ) . Wreszcie z jakiego źródła pochodzi białko , czy jest to szybko przyswajalne i o wysokim BV białko serwatkowe czy np.; kazeinian wapnia lub białka sojowe ? Wszystkie te [...]
[...] jest: i waga i lustro i centymetr. Używając tych 3 metod mamy pewność, że prawidłowo ocenimy swój progres. Pomysł zaczerpnięty z artykułu: ‘3 Measurements: The Tale of the Tape’ by Chris Shugart Inne źródła: t-nation.com http://facet.interia.pl Fotki: nerdfitness.com Onet.pl Internet Zmieniony przez - solaros w dniu 2014-04-10 19:52:52
[...] protein). Natomiast białka jaj, jedynie w postaci koncentratów (ok. 80% protein). 2. Co jest najlepszym źródłem białka? Tu zdania są podzielone... Nie ma jednego najlepszego źródła. Każdy rodzaj białka ma swoje plusy, które czynią go potrzebnym i użytecznym. Na przykład serwatka szybko się wchłania, ma korzystny wpływ na funkcje immunologiczne, [...]
[...] wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień lub dwa. Trzeciego dnia organizm zaczyna być w dużym stopniu zależny od tłuszczu jako źródła energii. Ta faza zaczyna się pierwszego dnia i trwa do dnia jedenastego Punkt 2: Zwiększyć spożycie białka o połowę. Gdy węglowodany idą w dół, białko musi iść w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] mięta, rumianek, żurawina itp słodzone miodem, domowe kompoty, nie pogardzę też szklanką ciepłej przegotowanej wody, owoc, warzywo Inne: w przypadku jaj rezygnuję z innego źródła tłuszczy Posiłek III (jako obiad) Białko- 30g, 18% dziennego zapotrzebowania Źródło białka: pierś z kurczaka, pierś z indyka, schab bez kości, owoce morza, tłuste [...]
[...] że sukraloza jest inna? Można zgłupieć od tego, nie? Wydaje mi się mimo wszystko, że nikt nie jest w stanie zjeść słodzika w takiej ilości, żeby był on toksyczny(ewentualnie można dostać sraki…). Czy jednak nie lepiej postawić na naturę? Piszcie co o tym myslicie źródła: wikipedia.pl food-info.net dobrametoda.com
[...] kwasów tłuszczowych. Suplementacja L-karnityną jest szczególnie wskazana przy uprawianiu długotrwałego wysiłku fizycznego. Carnitine3 poprawia wykorzystanie tłuszczu jako źródła energii podczas obciążającego treningu i pozwala zwiększyć czas jego trwania. Carnitine3 to preparat polecany szczególnie osobom mającym kłopoty z utrzymaniem [...]
[...] wielu tak właśnie kończy, a większość z nich po prostu nie jadła jak należy, wręcz była przegłodzona choć wcale nie czuła głodu. Poniżej przedstawiam sugerowane wybrane źródła białek i węglowodanów, które nadają się do szybkiego i łatwego przygotowania oraz transportu do szkoły/pracy. Źródła węglowodanów: ryż biały - brązowy, makarony, [...]
[...] jaka. Płatki owsiane Płątki owsiane są ulubionym produktem u sportowców wytrzymałościowych i kulturystów, dostarczają one przez długi czas i równomiernie energie. Oprócz źródła energii w formie długich węgli ( około 68% ), zawierają płatki owsiane więcej niż jakie kolwiek inne produkty zbożowe białka ( około 15% ) i wartościowe tłuszcze ( [...]